Passion – history -pride

Hvem er vi?

The chimney cake shop er en familiedrevet virksomhed med rødder fra ungarn.

Ejeren er Zsuzsanna, også kaldet Susy, og er født og opvokset i Budapest. Susy kom til Danmark i 2012 og har etableret sig med sin mand Martin, som kommer fra Danmark og deres fælles søn Noah. Susy kommer med mange års erfaring fra restaurationsbranchen og Martin er uddannet butiksslagter med speciale i delikatesse.

The chimney cake shop´s historie

The chimney cake shop blev stiftet i 2019 efter flere års planlægning og træning. Vi åbnede vores første butik marts 2020 i Ballerup. Efter et hårdt år med coronas ankomst, besluttede vi at rykke vores butik til Glostrup. På samme tid, besluttede vi at få bygget en salgsvogn, så vi kunne sprede glæden med vores chimneys. Vores “lokomotiv” ankom fra Ungarn, hvor den blev bygget, i oktober 2022.  I marts 2023 besluttede vi at lukke butikken i Glostrup for udelukkende at fokusere på vores salgsvogn “lokomotivet” Vi har valgt ikke at have en fast lokalisation, men i stedet at fokusere mere på private arrangementer, virksomheds arrangementer, samt festivaler og street food markeder.  

Vi opdaterer her på siden løbende, samt sociale medier, hvor vi er henne, når vi er ude offentligt. 

Hvad er chimneys og hvordan laver vi dem?

Hos The Chimney Cake Shop har vi taget en 300 år gammel ungarsk tradition kaldet kurtos kalacs, og givet det et helt nyt twist. Med respekt for det oprindelige produkt, som er en sød spise, har vi taget skridtet videre og laver en savoury version. Det unikke ved chimneys er, at de bliver bagt på specielfremstillede træspyd uanset, hvilken chimney du vælger, hvilket er med til at give chimneys en blød og fluffy konsistens. Når vi laver sweet chimneys, så karameliseres dejen, hvilket gør, at vi kan lægge den smag på, som vi ønsker. Når de har hvilet lidt, så stivner sukkeret og vi får den sprøde yderside og bløde inderside, som vi ønsker. Ved savoury chimneys, undlades sukkeret. De rulles i cheddarost, og efter bagning bliver de penslet med en krydderolie. Savoury chimneys bruger vi til sandwich. Vores dej laves helt fra bunden af, hvilket sikrer os, at kvaliteten altid er optimal.

A hungarian tradition

Træning hos Kurtos Academy 2019